Thursday, July 08, 2010

STARTED - Primul single international al trupei GRIMUS - 9 august 2010, Eden Music



Formata in 2005, trupa clujeana Grimus isi trage numele de la romanul de debut cu acelasi nume al scriitorului Salman Rushdie, devenit fan dupa ce a urmarit concertul Grimus sustinut cu ocazia lansarii de carte la Teatrul Odeon din Bucuresti. Albumul de debut "Panikon" e declarat "albumul anului 2008" in Romania, iar nu mai putin de 4 piese de pe acesta ajung pe prima pozitie a topurilor de radio.

"Sound-ul Grimus e ca si cand Muse i-ar incinge la o hora pe The Killers"

Producatorul britanic Adam Whittaker descopera Grimus pe Myspace la inceputul lui 2009. E impresionat si imediat se ofera sa le fie producator muzical pentru viitorul album. Desi initial distanta pare un obstacol in calea colaborarii, se gaseste o solutie pentru a mixa piesa "In A Glimpse", iar aceasta ajunge in scurt timp pe locul 1 la Radio Guerrilla. De aceeasi reteta castigatoare beneficiaza si piesa "Umbre", aflata deja de 4 saptamani pe prima pozitie a Romtop-ului de la City FM!

http://soundcloud.com/eden-music/grimus-in-a-glimpse

In luna martie 2010, Adam vine la Cluj pentru a-i urmari pe baieti in concert si pentru a descifra modul de functionare al industriei muzicale romanesti. In ciuda dificultatilor si a optiunilor foarte limitate de a vinde legal muzica in format digital, compania de distributie Believe Digital a gasit deja solutia pentru aceasta problema.

Initial o companie de PR/Productie, Eden isi extinde domeniul de activitate devenind si casa de discuri, pentru a facilita lansarea primului single Grimus in Marea Britanie. Piesa "Started" a fost inregistrata in Romania, mixata in Anglia si masterizata in SUA.

Cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra, Grimus vor sustine un mini-turneu in Anglia chiar in urmatoarea luna. Prima aparitie va fi pe 7 august, in cadrul festivalului Outside Inside, urmata de lansarea noului single pe 8 august in clubul Play din Reading. Pe 9 august vor sustine un showcase acustic la sediul ICR din Londra, turneul incheindu-se cu concertul din deschiderea trupei Does It Offend You, Yeah? pe 10 august. De asemenea, un eveniment inedit este invitatia trupei Grimus in studiourile BBC, pentru a interpreta cateva piese live si a raspunde la intrebarile lui Jack Hepplewhite, in cadrul seriei de emisiuni BBC Introducing.

Asculta aici un fragment din piesa "Started":
http://soundcloud.com/eden-music/started-viral-edit

Foto promotional:
http://gallery.me.com/edenmusic/100019

*Primul single international Grimus - Started va fi disponibil prin intermediul Believe Digital incepand cu data de 9 august
*Pentru alte informatii, interviuri sau fotografii contactati-ne pe email:edenmusic@me.com
management@grimus.ro
www.myspace.com/edenmusicmanagement
www.myspace.com/grimusworld

'Infiintata de doua personalitati de calibru ale scenei muzicale britanice, Eden este o companie care si-a largit orizonturile de activitate - de la management, PR si productie muzicala, devenind recent si casa de discuri. Eden ii va introduce pe romanii de la Grimus pe piata muzicala din Marea Britanie, unde cu siguranta se vor face remarcati cu ocazia turneului lor din luna august.
 The Fly Magazine''

4 comments:

  1. Inca un fan Grimus!
    Buna. :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Buna! :D
    Da, fan Grimus si fan Eden Music Management (http://www.facebook.com/photo.php?pid=5250854&fbid=442409292920&id=596702920&ref=nf#!/group.php?gid=113429362032782&ref=ts). Eden e casa de discuri din Anglia care e mai mare fan al muzicii din Romania, ca majoritatea concetatenilor nostri din industria muzicii.

    Cheers!

    PS: Mi-a placut foarte mult ultimul articol de pe blogul tau! La tine nu se poate comenta? De ce?

    ReplyDelete
  4. Nu, nu se poate comenta pentru ca am dezactivat eu comentariile.
    De obicei primesc comentariile pe Yahoo, iar rubrica de pe blog ramane goala, asa ca am decis sa o inchid. :D

    ReplyDelete