Friday, March 17, 2006

Az ELSA cikkem...

Ez a cikkem az ELSA (gyengébbek kedvéért European Law Students' Association) Newsletterének a "Părerile noilor recruţi" rovatában fog megjelenni valamikor március végén- április elején.
S akkor gyüvé a cikk:
"Sunt Dénes András Attila, student în primul an la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj, membru ELSA fiind din noiembrie 2005.
Cum am ajuns elsac? Păi într-o zi „frumoasă” de noiembrie făcusem cunoştinţă cu Doboly Iza... vorbeam despre vreme şi alte chestii de maximă importanţă, Iza pomeneşte de ELSA. O întreb ce este ELSA, se bea se mănâncă, creşte pe copac, în tufiş... Ea începe să-mi explice în ce constă ELSA, eu încep să-mi dau seama cât de incult şi lipsit de informaţii sunt. Discuţia se încheie cu invitaţia lui Iza la o şedinţă RU care avea loc peste o săptămână. Trece timpul, afară tot frig e şi eu abia aştept şedinţa. Vine vremea şedinţei, se adună lumea (nu sunt mulţi, nici prea puţini) şi începe şedinţa mult aşteptată. Sunt plăcut surprins de determinarea oamenilor, de domeniul larg de activitate al ELSA, de ideile foarte faine ale membrilor, dar mai ales de planurile de realizarea ideilor şi de tehnicile de realizarea spiritului de echipă (jocuri hazlii şi distractive etc. care compun o adevărată terapie de grup). Gata, mă înscriu în ELSA.
Am realizat cu mare mirare că voi fi singurul elsac clujean de la Cantemir. Imediat mi-am dat seama că trebuie schimbată această realitate, aşa că m-am înrolat la departamentul RU şi am decis să candidez la postura de şef de an la facultatea mea. Am luat această decizie, fiindcă în felul acesta voi face cunoştinţă cu mai mulţi cantemirişti pe care o să încerc să-i atrag către ELSA şi o să am puţină autoritate pentru organizarea sesiunii de recrutare la Dimitrie Cantemir în martie, în luna femeii... :) Plănuiesc şi realizarea unui parteneriat între ELSA şi facultatea mea, dar asta numai după ce vor fi cantemirişti la ELSA.
Şi acum suntem - după câte am auzit -, în martie, aşa că începe organizarea sesiunii de recrutare şi nu cred că sunt pregătit, dar totul va fi în ordine, pentru că mă ajută elsacii mai mari. Aşa-i, oameni buni?"

Ha felmerült valakiben a "what the f**k is ELSA" kérdés, akkor klikkeljen ide s meglátja... :)

Kedvenc székely versikém

Ennek a versikének még a címét sem tudom, de annak ellenére szeretem (vagy épp azért?). Az is meglehet, hogy a versike hosszabb, mint az általam ismert pár sor.

Mi ragadott meg ebben a versben? Több tényező is közrejátszott:
- első sorban az, ahogy a költő (aki tudtom szerint a nép), leírja azt a csodát, amely minden évben létrejön anélkül, hogy veszítene varázsából, a Természet feltámadásának csodáját;
- másod sorban a költői képek perverz szépsége avagy szép perverzsége.
Remélem, hogy felkeltettem érdeklődéseteket ezen vers iránt, úgyhogy jöjjön a szóban forgó versike:
“Csiripicsáznak a verebek,
Bimbasznak a fák,
Rücsesznek a levelek.”

… én meg várom a tavaszt.